Vegansk gryderet med kikærter og Naanbrød

𝓝𝓮𝓶𝓽 𝓸𝓰 𝓵æ𝓴𝓴𝓮𝓻𝓽

At være i en familie hvor der er forskellige ønsker om mad, vegetar, veganer og alt ud over det, kan være en udfordring.

Jeg synes det er sjovt og spændende at finde noget vi alle kan lide og alle har lyst til at spise.

Derfor giver det mig også meget inspiration at finde nye opskrifter og selv få lov at rette lidt til så det passer til vores smagsløg.

Vi behøver ikke altid opfinde den dybe tallerken og udøve den store kogekunst, det kan faktisk gøres ret K.I.S.S = Keep It Simple Sweetie.

En ny opdagelse for mig var færdiglavet pizza dej, som bl.a. Føtex har i Ålborg. Kan ikke garanter hvor du kan finde den færdiglavet, men den kan også gøres hjemmelavet.

Men men, en klump dej blev delt i ca. 8 mindre stykker og klemt flade og bagt på grillens pizzaplade, herved bliver det lidt som Naan brød. Drys med lidt olie, sorte nigellafrø evt. presset hvidløg og bage på en side.

(Kan også bages på en almindelig pande)

Det er virkelig lækkert og kan bruges til mange andre retter eller lækkert dip som forret, snack.

Få grøntsager, lidt godt fra krydderiskuffen og lidt af det på dåse, så er man kørende.

Vegansk gryde med kikærter og Naan brød.

Nina Thomsen
En super lækker vegansk gryderet med lækkert grønt og næsten hjemmelavede Naanbrød.
Lidt reklame må vi have, og i Føtex i Ålborg fandt vi deres hjemmelavede pizza dej, som lige kunne bruges til at lave hjemmelavede Naanbrød på grillen.
En klump dej blev delt i 8 mindre stykker og klemt flade, smurt med olie og fik et drys af nigellafrø og salt på toppen og bagt på grillens pizzaplade, herved bliver det som Naan brød.
Som et ekstra pift kan du evt. presse hvidløg, blande med olien og pensel det på den ene side inden du bager dem.
Kan også bages på en almindelig pande. Det er virkelig lækkert og kan bruges til mange andre retter lækkert med dip som forret, snack. Foldes som en sandwich med lækkert fyld.
Kun fantasien sætter grænser.
Med med få grøntsager, lidt godt fra krydderiskuffen og lidt af det på dåse, så er man kørende til denne veganske ret, som også kan gøres til en ret med tofu, kylling, kebab m.m. Men i dag køre vi den vegansk.
Læs altid lige hele opskriften igennem inden du starter. Find dine ingredienser.
Er du pludselig løbet tør for en ting, så prøv at fornemme hvad det kan erstattes med. Eksempelvis ingen kikærter, så prøv mungbønner, belugalinser, grønne og røde linser kan også gå, men de koger lidt mere ud.
Du kan også bruge flere friske grøntsager som sødekartofler eller græskar.
Lav gerne dobbelt portion, det er så lækkert til frokost eller nem mad til dagen efter. Varigere den evt. med andet tilbehør.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret
Køkken Indisk, Ninas køkken, Vegansk
Antal 2 Personer

Udstyr

  • 1 Stege gryde Den du steger i
  • 1 Koge gryde Den du koger ris i
  • 1 Grill eller en pande Den du steger Naanbrød på
  • 1 Grøntsagskniv Størrelse efter temperament
  • 1 Skærebræt En som ikke skrider på bordet
  • 1 Hvidløgspresser Hvis der er behov for det

Ingredienser
  

Til 2 personer, og nem at fordoble.

Grøntsager

  • 1-2 stk Rødløg
  • 1 stk Solohvidløg el. 2-3 fed brug evt. hvidløgspresser
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Aubergine

Grøntsager til topping

  • ½ stk peberfrugt som topping
  • 4 stk cherry tomater som topping
  • ½ stk broccoli som topping

Konserves og tørvarer

  • 1 Dåse Kikærter
  • 1 Dåse Hakkede tomater
  • 1 Dåse Kokosmælk
  • 2 Portioner Ris, bulgur, quinoa, couscous osv.

Krydderier

Som udgangspunkt med krydderier, skal du smage dig frem til hvad der smager dig, så mine mål er en guide til hvilken retning du kan gå. Dine mål kan være +/- brug heller lidt ad gangen og tilsæt så efterhånden.

  • ½ tsk. Salt
  • 1 spsk. Spidskommen
  • ½ spsk. Karry
  • ¼ tsk. Chili efter smag
  • ½ spsk. Gurkemeje
  • 1 spsk. Stødt koriander
  • 1 stk. Bouillon terning
  • 1 drys Peber efter smag
  • 2-5 spsk. Olie til stegning og pensling af brød

Sådan gør du
 

  • Ris, eller det tilbehør du vælger tilberedes efter anvisning
  • Klargør alle grøntsagerne, snit løg, hvidløg, squash, aubergine.
  • Tomat, Peberfrugt skære i mindre tern, bruges til topping
  • Broccoli skæres i mindre buketter og svitses på en varm pande, de må gerne få lidt stegekant.
  • Hæld kikærter op i en si og skyld dem og lad dem dryppe af.
  • Hæld lidt olie en gryden og svits løg og hvidløg til de er gyldne.
  • Tilsæt krydderierne. (Afmål krydderierne i en lille skål, herved undgår du damp i glasset.)
  • Tilsæt aubergine og lad dem stege lidt med ca. 5 min og så er det squash.
  • Så er det kikærter og tomater og bouillon evt. lidt vand.
  • Slut af med at tilsætte kokosmælken.
  • Husk altid at smage til, og vær ikke bange for at tilsætte ekstra krydderier.
  • Har du ikke allerede klargjort tilbehøret, er det nu du skal have gang i det.
    Ris og brød.
  • Som ekstra til denne ret:
  • Lav en dip af græsk yoghurt, cremefraiche som både kan være dip til naan brød eller som topping på den varme ret.
  • Kan tilsættes Tofu eller evt. kyllingestykker. Det kan være en rest fra tidligere.

Noter

Lav rigeligt da den er såååå lækker dagen efter. Varigere tilbehøret, andet brød, bulgur i stedet for ris, topping af agurk, friske koriander, persille osv.
Den kan også fryses. Her vil jeg så vælge at lave friske topping til.
Lækkert på en sommerdag og til de kommende efterårsdage.
Velbekomme
Nøgleord aubergine, broccoli, Kikærter, kokosmælk, løg, ris, squash, tomat