Når sæsonen er til kål, så vælter vi jo i så mange fantastiske muligheder. Her er det rødkål, det kunne også være rød spidskål.
Sprød kålsalat med sødt
Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning
Udstyr
- 1 kokkekniv
- 1 skærbræt
- 1 anretningsfad
- 1 bæger til at blande dressing
Ingredienser
- ½ stor pære, må gerne være fast
- 2 håndfulde Frisk spinat
- 1 stængel Bladselleri, fintsnittet.
- 1 cm Frisk revet ingefær
- 150 gram Fintsnittet rødkål
- 10 stk. Groft hakkede saltmandler
- 3 stk Store dadler uden sten
Dressing
- ½ dl olie, smagsneutral evt. raps olie
- 2 spsk hyben eddike eller æble eddike
- 1 spsk flydende honning eller agavesirup
- 2 spsk citron saft
- 1 salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Når du har fundet ingredienserne, blander du dressingen og lader den stå. Husk at smage til 🙂
- Herefter snitter du kålen meget fint i strimler, sæt tilside i en skål
- Riv den friske ingefær og tag sten ud af dadlerne og skær i mindre stykker. Bladselleri fint hakkes og blandes med kålen i skålen. Her tilsætter du dressingen så den kan trække, til den skal anrettes og serveres.
- Skær pære i fine tynde skiver, hak mandlerne så de er klar til at pynte på salaten.
- Anret spinat på et fad, placer kålen ovenpå, sidst anret pærer og drys med mandler.Har du gemt en smule dressign kan du tilsætte det på toppen.
Noter
Kål til hele året
Kål er rigtig godt for vores tarmsystem, rig på vitaminer og fiber.
Et lille tip hvis du synes kål er for “stift”, så prøv at snitte og masserer det mens det er i skålen.
Det vil blødgøre kålen og for nogen blive mere spiselige og virke knap så kål´et.
Som altid er det muligt at bytte ingredienser ud.
Eks. kan du bruge æble, friske fersken el. nektarin i stedet for pære.
Salat napoli i stedet for spinat.
Dadler kan skiftes med abrikoser, store rosiner eller svesker.
Find din favorit og leg med det, det giver altid en spændene oplevelse at prøv nyt.
God fornøjelse i dit Køkken
Kærligst Nina