Spaghetti med grønt og ansjos

Spaghetti med grønt og ansjoser

Nina Thomsen
Spaghetti er super let og lækkert, kan tilberedes på kort tid, med smæk på smagen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 2 personer

Udstyr

  • 1 gryde til at koge spaghetti
  • 1 wok til at stege grønt i, samt samle hele retten
  • 1 Skærebræt for klargøring
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 Si afdryp af spaghetti

Ingredienser
  

Konserves

  • 1 glas Kapers
  • 6-10 stk Ansjoser
  • 1 dåse Hakkede tomater
  • ½ glas Sorte saltede oliven

Tørvarer

  • 200 gram fuldkornsspaghetti

Grøntsager

  • 1 stk Solohvidløg el. 2-3 fed
  • 1 stk Løg
  • ¼ stk Squash
  • 1 håndfuld Persille

Øvrige ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • ¼ spsk chiliflager (efter smag)
  • 1 spsk citronsaft efter smag
  • 1 drys Parmesanost (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Kog spaghetti efter anvisning
  • Hak løg, hvidløg, squash
  • Varm olien og svits løg, hvidløg
  • Tilsæt ansjoser, kapers, chiliflager og oliven og lad det simre 1 minuts tid
  • Tilsæt tomater og squash, lad det simre 3-4 minutter
  • Tilsæt citron og smag til, tilsæt det som mangler af smag, husk ansjoser og kapers samt de saltede oliven giver meget smag.
  • Bland spaghetti og drys med persille og vend det rundt
  • Ekstra pift, et drys af parmesanost

Noter

Spaghetti……altid ved hånden og let tilgængelig!
Alle elsker spaghetti, når det ikke bare er spaghetti og ketchup.
Den er vi vokset fra og vil godt have noget med lidt mere smag, saft og kraft.
Prøv denne spaghettiret og den vil blive din næste favorit, det blev i hvert fald min.
Kender du ikke til den lille fisk ansjos, så er den typisk i konservesafdelingen, nogle steder står den på hylde sammen med andre “sild”.
Smagen er fantastisk og prøv dig lidt frem hvor mange af de små ansjoser du skal have i, nogen vil gerne have den meget fremhævet i smag, men jeg tænker den kan godt tage lidt overhånd. 
God appetit!
Husk du er altid velkommen til at give en kommentar med på opskriften.
Kærlig hilsen Nina
 
 
Nøgleord ansjos, kapers, løg, soret oliven, squash, tomat, tomater