Disse vafler er vegetariske og glutenfri. Plantedrik og modne bananer. Frisk frugt, æble, pære, bær, crunched nødder, flødeskum, cremet yoghurt, mulighederne er mange.
Skønne vafler med banan
Vafler stammer fra hele verden. Opskrifter går i arv fra generation til generation. Sådan er det bare med nogle retter.Denne her er med inspiration af adskillige fra nettet, svært at sige hvem og hvordan den originale har været.Jeg har tilsæt et ekstra krydderi, brugt glutenfri havregryn og plantedrik.Håber du kan lide min version. Fra mig til dig.
Udstyr
- 1 Blender til at "male" havregryn
- 1 vaffeljern Hjerteformet 🙂
- 1 skål til at samle dejen
- 1 gaffel til at mose bananerne
- 1 tallerken til at mose bananerne på (du kan også bruge skålen)
- 1 teske, målebæger og evt. vægt og pensel til afmåling, pensle vaffeljernet
Ingredienser
De tørre ingredienser
- 240 gram Glutenfri havregryn Alm. går også.
- 2 tsk Vaniljepulver
- 2 tsk Kardemomme og el. kanel
- 2 tsk Bagepulver
- 2 tsk Stødt ingefær
- ½ tsk salt
Det våde
- 4 stk Æg
- 4 stk Bananer
- 200 ml Plantedrik el. mælk
- 60 gram smør, plantesmør
Sådan gør du
- Start med at finde og afmåle alle ingredienser.
- Blend havregryn til mel, eller den ønskede konsistens. Bland krydderier og bagepulver med melet. Sæt til side.
- Mos bananerne med en gaffel
- Bland æg, mælk og banan.
- Sidst tilsætter du melblandingen og røre det godt sammen til en lind dej.
- Varm vaffeljernet og brug evt. en pensel til at få smørret fordelt på pladerne.
- Brug en lille kop, suppeøse eller hvad der passer for dig, til at hælde dejen på pladen. Pas på ikke at overfylde den, heller lidt ad gangen og tilpasse med lidt mere til den næste.
- Bag til den er lidt gylden og så er der altid smagsprøve på den første.
- Så er du klar til servering.