Sorte bønner, dadler, chokolade, kakao, romessens, lakridspulver, vanilje og cayennepeber er bare nogle af de muligheder du har med romkugler. Ekstra protein, fiber og tilsætter du cayennepeber er det faktisk godt for dit blodtryk og kolesterol.
Disse giver dig mulighed for at smovse uden det er helt ulovligt.
Samtidig med at de er nærende og sunde, smager de helt fantastisk og du kan lave en stor portion som kan fryses.
Romkugler af den sunde slags
Sorte bønner, dadler, romessens, kokos og chokolade
Udstyr
- 1 foodprocesser/blender/multihakker Jeg bruger en minihakker fra Mette Blomsterberg, den har mulighed for at kniven køre op og ned, det synes jeg er en fordel når massen skal blandes godt.
- 1 ske til at form kuglerne med
- 1 gryde og skål til at smelte chokolade
- 1 tallerken Til kokosmel så du kan rulle kuglerne rundt
- 1 fad til de færdige kugler
Ingredienser
- 1 dåse Sorte bønner
- 12-14 stk Dadler uden sten
- 2 spsk God mørk kakaopulver
- 3 spsk Kokosmel + ekstra til drys hvis du ønsker det
- 2 spsk Kokosolie
- ½ tsk Salt
- 1 tsk Romessens kan undlades
- ½-1 spsk Lakridspulver kan undlades, men hvis du er glad for smagen så haps det i.
- ½ tsk Vaniljepulver kan undlades, giver lidt mere sødme
- 1 plade Mørk chokolade 85% smeltet til en lækker overflade
Sådan gør du
- Start med at afmål ingredienserne. Og hæld væsken fra de sorte bønner og skyl dem godt. Lad dem dryppe godt af inden du blander med dadlerne.
- Tag sten ud af dadlerne
- Bland så alle ingredienserne i din minihakker, og lad det køre til en rimelig fast masse. Er det svært at få til at samle sig kan du tilføje en smule vand, så køre maskinen bedre. Men tilsæt kun lidt ad gangen, det går hurtig og den kan blive for flydende i konsistensen. Og det er teske fulde i mængde.
- Når massen har en god konsistens, stiller du den på køl eller skal det går hurtigere , så kan du fryse det i ca. 15-20 minutter. Mærk efter om du kan forme kugler med en teske, og evt. rul dem i håndfladerne, er den for blød skal den hvile lidt mere. Og det skal gå lidt kvikt da den hurtig bliver blød igen.
- Når du kan forme kuglerne, kan du gøre klar med den flydende chokolade. Varm over et vandbad. ( den hurtigste måde hvor du ikke risikerer chokoladen bliver for varm er vandbadet. Så kog vand i elkedlen, og hæld i en gryde og placer en skål, gerne en stålskål over, så det slutter til i gryden. Lav mindre stykker af chokoladen så smelter det hurtigt.Rul så kuglerne rundt til de er helt dækkede og tril dem i kokosmelet.Stil på køl igen og de er klar til servering.