Snack som er så lækre og som smelter på tungen. Riskiks, chokolade, peanutbutter, sirup og quinoa.
Peanuts Bar
Jeg er solgt, disse snackbar smelter i munden. Få ingredienser og kort tilberedning.Antal personer, har jeg godt nok skrevet 4, men kan blive helt i tvivl om det skal være til 1 eller 2, det kommer an på dig og hvor lækkersulten du er.
Udstyr
- 1 fad med lille kant str. ca. 25 x 15 eller kvadratisk
- 1 spiseske og evt. teske
- 1 vægt eller målebæger
- 1 skål som tåler vandbad (stålskål) Vandbad er en måde at smelte evt. chokolade mm på. Du kan kogen vandet på en elkedel og hælde det i en gryde, placer din skål over og hæld det du skal smelte i. Lad den smelte stille og roligt til du har den ønskede konsistens. Herved undgår du det bliver "for" varmt.
- 1 dejskraber
- 1 bagepapir til at beklæde formen. Tip til at få papiret til at blive. Krøl det sammen og fold det ud igen, så bliver det liggende i formen.
Ingredienser
- 1 dl Peanutsbutter, må gerne være crunchy ca. 230 gram
- ½ dl Sirup, jeg har brugt Sukrin fiber sirup det gør den diabetes venlig
- 1 teske vanilje pulver
- 3 stk. Salt riskiks
- 1-2 teske Chiafrø
Topping
- ½-1 dl Mørk chokolade
- 2 teske Kokosolie
Sådan gør du
- Afmål alle ingredienser, Husk du kan tilføje en smule mere, hvis du synes det mangler.
- Bland peanutbutter med sirup og vanilje.Er din peanut butter fast kan du med fordel varme den let over et vandbad, til den bliver mere blød. Det gør den lettere at blande med riskiks og vanilje samt smør ud i fadet.
- Crunch de 3 riskiks, så de bliver i tilpas små stykker. De skal helst ikke være for store da du skal kunne dække dem med chokolade.
- Du kan enten smøre peanutbutter blandingen i formen (husk bagepapir så det slipper igen)Og drysse de smuldrende riskiks ovenpå. Eller blande dem i din peanutbutter.Sørg for at den bliver en jævn bund, når du fordeler det i fadet.
- Sæt det i fryseren mens du smelter chokoladen
- Smelt chokoladen over et vandbad, husk kokosolien og chiafrø.Chiafrø kan udelades. Jeg syntes de giver lidt mere knas og så giver de mere protein = mere mættende.
- Tag så bunden ud og hæld den flydende chokolade over så det dækker hele bunden.Sæt på køl igen i ca. 30 min. Sørg for den står jævn.Tag ud og skær i passende stykker. Opbevar på køl til brug.Du kan evt. fold et papir omkring hver bar så der er noget at holde ved. Alt efter størrelse.
Noter
Small Medium Large
Det er hvad jeg tænker her. Disse lækre Bar er lige til at gå i krig med.
Advarsel: Stræk vanedannende, Smelter i munden =også i hånden 🙂
Lav ekstra portion da de hurtig får ben at gå på.
Som altid synes jeg det er spændene at lave varianter, så jeg tænker at prøve med forskellige smage.
I denne her brugte jeg lidt chokolade med saltede peanuts og en med 85% mørk chokolade.
Det vil være muligt at prøve med blåbær, hindbær chokolade, med saltmandler som er hakket og blandet i chokoladen.
Vaniljen kan evt. udskiftes med kanel eller ingefær.
Prøv dig frem med nye smage, eller snup du bare denne her, for den er mums lækker.