Lækre brunkager med et strejf af appelsin

Blomsterberg har ikke levet forgæves, disse brunkager er et must når julen nærmer sig. Jeg er FAN.

Luksusbrunkager

Nina Thomsen
Brunkager, de lækreste gyldne kager med et pift af appelsin og mandel
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Afkøling 1 day
Samlet tid 1 day 32 minutter
Ret Kage
Køkken dansk
Antal 1 Juleportion

Udstyr

  • 1 Røremaskine Eller en håndmixer, du kan også ælte det i hånden
  • 1 termometer ( jeg tager den selv på fornemmelsen)
  • 1 kasserolle Til at smelte smør, sirup og farin
  • 1 bageplade med papir måske 2 eller 3 plader, alt efter hvor mange du bager på en gang
  • 1 fad ca. 18 x 18 med lige sider Jeg har brugt et Pillivuyt fad, en anelse skrå sider men det gik fint.
  • 1 bagepapir til indpakning, evt. viskestykke

Ingredienser
  

Tørvarer og krydderier

  • 500 gram Hvedemel
  • 250 gram Mørk farin
  • 3 tsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Stødt nellike
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Stødt Allehånde
  • 25 gram Usaltede pistaciekerner passer med en lille pose
  • 150 gram Smuttede mandler
  • 2 tsk. Potaske

Det våde og fedtstof

  • 1 spsk Koldt vand blandes med Potaske OBS på det
  • 60 gram Syltet appelsin i tern Færdig købte
  • 125 gram lys Sirup flydende
  • 250 gram Lurpak el. vegansk smør

Sådan gør du
 

  • Start med at afmåle alle ingredienser
  • Smut mandlerne og lad dem køle af, mens du blander resten.
    Er de lidt modstridig kan du hælde en ny omgang kogende vand over og lade dem stå lidt igen, så plejer de at være mere medgørlige.
  • Kom smør, sirup og farin i kasserollen og smelt det ved middel varme under omrøring, ( ca. 70 grader)
    Tag gryden af varmen.
  • Rør nu POTASKE OG VAND sammen i en kop og tilføj det til den varme blanding.
    Jeg har før glemt det og det bliver ikke super godt, da det ikke rigtig bliver opløst i dejen.
  • Bland kanel, nellike, ingefær og allehånde i hvedemelet i en skål. Tilsæt syltede appelsin, mandler og pistaciekerner.
    Fif, jeg blander det tørre inden jeg blander appelsin, mandler og pistaciekerner i, herved får du fordelt krydderierne lidt mere jævnt.
  • Tilsæt tørblandingen til den varme blanding og ælt det kort sammen til en ensartet masse. Her kan du anvende røremaskine eller håndmixer. Det kan også gøres ved håndkraft 🙂
  • Kom dejen i en firkantet /aflang beholder med lige sider ca. mål 18 x 18 cm.
    Læg bagepapir i, gerne så stort et stykke at det kan nå over fra begge sider, så det kan pakkes ind, når det skal hvile til dagen efter.
    Pres dejen ud så det går helt til kanten, ensartet i tykkelse og jævn overflade.
    Jeg bruger at vikle et viskestykke omkring og sætte til afkøling i alm. køkkentemperatur til dagen efter.
  • Så skal der bages.
    Tag dejen ud af formen og skær på langs en passende bredde, ca. 2,5 -3 cm, og skær tynde og fine skiver og placer dem på bagepladen med bagepapir.
    Bag ved 180 grader i ca. 9-12 minutter ( varmluft)
    Lad dem køle af og opbevar dem i en dåse med tætsluttet låg.
  • Se flere tips under noter 🙂

Noter

Mit tip til dig:

Tag den portion du lige har brug for, behold papiret på og læg resten af dejen i fryseren i en plastik pose eller en lufttæt beholder.
Den tør hurtig op, og er ret let at skive op med en god skarp kniv.

Så kan du let i hele december lave friskbagte brunkager og nyde duften af hjemmebagt.

 
Det er altid en kærkommen værtinde gave at dukke op med i december.
Måske en lille portion til en advents pakke eller kalender pakke også vil gøre en glad.
Vi stjæler ikke, så derfor vil jeg informerer om at denne opskrift er udviklet af selveste Mette Blomsterberg, så jeg siger tak for lån og mums hvor er de gode.
Og som nævn har jeg selv bagt dem veganske flere gange, og de smager ligeså fantastisk.
Advarsel:
Stærk vanedannende, specielt i december.
Glædelig jul
Nina
Nøgleord Brunkage, julekage