Ærtecremen gør sig godt på tapasbordet. Den holder den flotte grønne farve og smager lækkert og cremet.
Meget børnevenlig da den ikke behøver at være så stærk i smagen.
Ærtecreme
Lækker alternativ dip til enhver ret.
Udstyr
- 1 minihakker
- 1 beholder til opbevaring
- 1 Grøntsagskniv
Ingredienser
- 1 pose Frost ærter ca. 500 gram
- 1 fed Hvidløg Kan undlades
- 1 lille Alm. løg eller Skalotteløg
- ½ lille Rød/Grøn el. gul peberfrugt Kan undlades
- 1 drys salt og peber
- 1 tsk Spidskommen
- 1 nip chili eller cayennepeber Kan undlades
- 2 spsk Olivenolie
- 1 smule vand, kun hvis nødvendigt
Sådan gør du
- Klargør alle ingredienserEr dine ærter frosne, så kan du tø dem med op ved at overhælde med kogende vand og lad dem stå et øjeblik.
- Hæld så alle ingredienser op i minihakkeren, eller hvis du har en stavblender kan du også bruge den.
- Smag til og tilsæt evt. mere krydderi og hvis konsistensen er for fast tilsæt da lidt vand, kun lidt ad gangen da den hurtig kan blive for tynd.
Noter
Dip – Creme – Spread
Kært barn har mange navne, ærtecremen kan bruges til mange retter og stå alene.
Lækkert som tilbehør på tapasbordet, frokost, med chips, gulerødder osv.
Du kan lave forskellige udgaver, med og uden løg/hvidløg.
Denne udgave er uden peberfrugter, men det kan give lidt mere sprødhed og knas hvis man er til det.
Ærter er rig på A-B-C vitamin, samt hele 6 gram fiber pr. 100 gram.
Så sundt og smager super lækkert.
God fornøjelse
Kærligst Nina