De er lækre sprøde og meget mættende. Indeholder havregryn og du kan tilsætte quinoa, solsikke, græskarkerner, mandler og nødder efter behov.
Ekstra kilde til proteiner, høj på fiber og super lækker smag.
Let og ligetil bagværk, morgenboller, eftermiddag, madpakkeboller, sandwichbrød, kært barn har mange navne, det handler om formen på bollerne, tilpas dem til hvad du har brug for.
Koldhævede boller
Hurtig tilberedning, ja altså lige bortset fra at de er koldhævede. Men det er altså smart at du kan lave dem inden du går i senge og så lige varme ovnen op imens du sætter bollerne på på pladen.De 10 minutter det tager at samle dejen inden sengetid, det er det hele værd at vågne op til, jeg lover det.
Udstyr
- 1 skål evt. med låg til dejen kan hæve
- 1 God fast dejskraber Så du kan samle dejen, du behøver ingen maskine her
- 1 lille skål til havregrynen så den kan nå at trække 10 min
- 1 dl mål
- 1 teske
- 1 spiseske til at forme bollerne, måske 2
Ingredienser
- 100 gram Havregryn kan være glutenfri
- 2,5 dl kogt vand blandes med havregryn og stå 10 min.
- 4 dl koldt vand
- 20 gram gær
- 100 gram Grahamsmel
- 1½ tsk salt
- 2-3 spsk olie
- 450-500 gram Hvedemel
- 2-3 spsk Quinoa Kan undlades
Sådan gør du
- Start med at koge vand til at blande med havregryn og lad det stå 10 minutter
- Bland så gær og det kolde vand, tilsæt salt og olie og grahamsmel
- Bland så havregrøden i og fordel evt. med en gaffel så det bliver godt mixet
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, så dejen ikke er for våd
- Når den har en god fast konsistens, sættes den koldt og hæver mindst 6 timer og max 24 timer.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft
- Brug bagepapir, og sæt nu boller på med en eller to spiseskeer.De hæver en smule under bagningen
- Pensel med vand og drys med birkes, solsikkekerne, salt, græskarkerner hvad du har lyst til. Og bare en smule.
- Bag bollerne ca. 25 minutter, hold lige øje med dem de sidste 5 min. De må gerne have en lækker farve og så er de lækre sprøde.Tip: Vend en med bunden opad og "bank" på den så kan du høre om den virker "hul" så er den bagt.
- Tag ud og køle af en smule og bum bum så er der lækre friskbagte boller til morgenbordet.