Til morgenbordet, brunchbordet eller det store kaffebord. Som tapas tilbehør eller kuvertbrød.
Smagen af friskbagte morgenbrød som du kan give ekstra krydderi, ved at tilsætte kardemomme, kanel, lakridspulver, hakkede mandler måske saltmandler, rosiner eller tranebær eller friske æblestykker og du vil få en lækker mundfuld af sødme og sprødhed i et par mundfulde.
Lækkert med en god kaffe eller din yndlings te.
Du kan også gå i en helt anden retning og lave dem til kuvertbrød.
Så dropper du alt det søde og tilsætter lidt mere salt, gurkemeje, spinat, og små baconstykker som ristes og rulles med i dejen.
Eller den lille pizza snegl, med skinke eller rejer.
Kanelsnegle
Lækre kanelsnegle til enhver lejlighed. Om du er til det søde eller salt køkken, så vil det være muligt at lave disse snegle om til kuvertbrød. Her kan du tilsætte det mere salte, som eks. bacon, oliven og give den gas på krydderierne med spidskommen, gurkemeje, røget paprika osv.
Udstyr
- 1 ovn
- 1 skål til at samle dejen
- 1 Fast dejskraber
- 1 vægt
- 1 kagerulle og evt. et bage underlag af silikone
Ingredienser
- 25 gram Gær
- 1 dl Plantedrik Havredrik
- 1 Spsk Sukker
- 1 stk æg
- 350 gram hvedemel
- 100 gram smør
- ½ tsk salt
Fyld:
- 100 gram Smør
- 50 gram sukker
- 50 gram Brun farin
- 2 spsk kanel
- 1 spsk Lakridspulver Kan undlades
- 2 spsk Chiafrø kan undlades
- 100 gram Florsukker florsukker og vand til glasur
- 1 spsk vand
Sådan gør du
- Udrør gær i lunken mælk/plantedrik.
- Tilsæt sukker, salt og æg
- Fordel smør i melet, i en mindre skål. Evt. skær smør i mindre stykker i melet, det gør det lettere at fordele.
- Bland så det hele sammen og ælt dejen til den er glat og smidig.
- Lad den hæve et lunt sted i ca. 45-60 minutter
Fyld:
- Smelt smør i en gryde og tilsæt sukker, brun farin, kanel og lakridspulver. Lad det smelte godt sammen.Stil til side og lad det køle af så det bliver en fast smørbar konsistens.
Form sneglene:
- Rul dejen ud til en rektangel. Dejen ca. 1 cm i tykkelse.Smør fyldet ud over hele fladen og rul herefter dejen sammen så det danner en lang rulle.Brug en god kniv, eller en skarp dejskraber ( professionel model) eller sytråd til at skære sneglen med i ca. 1,5 cm tykkelse.Fordel på bageplade med lidt afstand. Eller i et fad så de står lidt tættere når de hæver. Herved bliver de mere svampede når de er bagt.Lad dem efterhæve ca. 15-20 minutter med et klæde over, inden du bager dem.Bag ca. 15 minutter i varmluftovn på 200 grader. Køl af og lav glasuren hvis du ønsker det som pynt.Sneglene kan fryses, hvis du når det 🙂