Traditionel kartoffelsalat, nej ikke altid. Denne version er til de kolde dage, hvor vi måske har en smule rester af kartofler mm.
Varm kartoffelsalat
En gammel klassiker, piftet op med rodfrugter. Kan laves både vegansk og vegetarisk
Udstyr
- 1 kasserolle til at koge kartofler
- 1 grøntsagsskræller og kniv
- 1 Skærebræt
- 1 pande til at stege evt. tilbehøret
- 1 gryde til at samle retten i
- 1 sigte
Ingredienser
- 500-600 gram kartofler, rødbede, persillerod, selleri, pastinak Jeg brugte flest kartofler, og 2 små rødbeder, 1 lille persillerod.
- 2-3 stk løg, et rødløg og et alm. løg Har du kun den ene slags, kan du fint bruge det
- 2,5 dl. fløde 38%, madlavningsfløde eller vegansk fløde til madlavning
- ca. 1 dl lys eddike
- ½ dl vand
- 1 drys salt, peber husk at smage til efter smag
- 50 gram smør
- 1 spsk sukker
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartofler, rodfrugter og skær i mindre stykker, så de kan koge i kort tid. ca. 10 min. Stik evt. med en gaffel for at de slipper let.Her kan du med fordel bruge en rest af kogte kartofler fra dagen før.
- Mens kartofler og rodfrugter koger i lidt saltet vand, skære du løgene i skiver.Det er også nu du skal lave dit tilbehør, stege pølser, varme en rest frikadeller osv.
- Smelter smør, tilsætter 1 dl. eddike og ½ dl. vand, 1 spsk sukker, lad det koge op og tilsæt løg og kog dem med til de er bløde.
- Når kartoflerne er kogte, hældes de i en sigte og drypper af for vand.(Du kan selvfølgelig også bare hælde vandet direkte fra gryden.)Tilsæt fløde til løgblandingen og lad det koge med kort tid.Husk at smage til, evt. lidt mere eddike, salt og peber.
- Som tilbehør kan du evt. vælge en god krydderpølse, vegansk pølse, frikadeller, hakkebøf, groft rugbrød, landbrød, eller hvad du lige har af en evt. rest. det kan også være spejlæg, æggekage osv. ketchup, stærk sennep, rødbeder eller anden surt.