Fakta om Palmekål

Den sjove boblede kål, som er høj på magnesium, kalcium og D-vitamin. God i mange forskellige variationer.

Fakta om Palmekål

Nina Thomsen
Palmekål kommer også ind under kategorien Superfood.
Den spækket med vitaminer og mineraler. Høj på D-vitamin og kalcium og magnesium.
Minder i smag om vores danske grønkål, men lidt mere nøddeagtig.
Farven mere grøn blålig og strukturen er lidt boblede på de udvoksede blade.
Super til efterårs og vintermad, simreretter, wokmad og selvfølgelig også smoothies og juicer.
Ret Fakta om grønstager
Køkken dansk, Italiensk
Kalorier 50 kcal

Noter

Palmekål.

Palmekål har fået deres navn efter udseende, de ligner små palmer når de står på marken. De spæde blade er knap så grove eller boblede som de udvoksede.
Vigtig at skylle dem rigtig godt for jord inden brug. Jeg anbefaler at lade dem ligge i koldt vand, så jorden kan løsne sig og herefter give dem et ordentlig skyl.
Næringsindhold pr. 100 gram
  • Energi 50 kj
  • Kulhydrat 10 g.
  • Protein 3,3 g
  • Fedt 0,7 g
Herudover går de ind under gruppen superfood, da de er spækket med vitaminer, mineraler, kalcium og magnesium.
Indeholder også antioxidanterne glucosinolat og glucoraphanin som skulle være kræfthæmmende. 
Palmekål er perfekt til simremad, wokmad, smoothie og juicer.
Opbevares i tætlukket pose på køl, kan fryses.
Nøgleord blomkål, grønsager, raw