Ofte køre vi lidt i det samme mad uge efter uge, fordi det er nemt og kendt, helt ind i rygraden.
Hvad nu hvis, du med lidt nye vaner og inspiration kunne ændre din måde at forberede og tilberede din hverdagsmad. Vil det gøre din hverdagsretter mere spændende?
Alt begyndelse er svær, men hvor længe tager det egentlig at få nye vaner?
Jeg vil skyde på 28 dage, så køre det for dig.
Det er ihvertfald det statistikken siger at der skal til for at ændre på en gammel vane.
Hænger du stadig på og er du alligevel lidt nysgerrig på hvordan du selv kan komme i gang!
Der vil være fokus på mere plantebaseret, hvor kød kommer i anden række, og grønt og bælgfrugter bliver fremhævet, og måske tilføjet en del flere krydderier.
Jeg vil vise dig hvordan du “food prepper”….og hvad er det?
Prepping er slang for det engelske preparation = forberedelse, og det er lige det prepping handler om.
Når man har gjort sine indkøb, forbereder man sine grøntsager, snitter, skræller, findeler, koger og forsteger måske kød og laver en ordentlig omgang kødsauce, frikadeller osv. så man har til fryseren eller klar på køl lige til at “samle til en ret”
Man kan vælge at være strømlinet og køre samme ret 3-5 dage en uge, eller være lidt mere afvekslende.
Og det kræver både tilvænning og lidt planlægning.
Til gengæld er resultatet nem og tilgængelig mad til praktisktalt hele ugen.
Mit udgangspunkt er at det skal være hurtigere at lave mad selv, end at bestille take away.
Flere fordele ved food prep.
Det bliver sjovere at tilberede nye retter, på en enkelt og hurtig måde, fordi du allerede har gjort det grove arbejde, hvor fedt er det lige!
Du undgår madspild og hurtige fristelser når du kommer sulten hjem, eller tiden er knap.
Nemt og enkelt kan du lave sunde retter på 10-15 minutter, ikke længere end det tager at koge pasta.
Du vil samlet bruge 2-3 timer om ugen, efter dine indkøb, til at preppe frugt, grønt og koge bælgfrugter (linser, couscous, bønner osv.) Det betyder så også nem mad de øvrige dage.
Har du børn så er det oplagt at tage dem med i køkkenet, lær dem at det betaler sig at give maden lidt ekstra opmærksomhed. Det gør det også lettere at få dem til at prøve nye madvarer.
Vi kommer ind omkring det at lave en madplan, og få inspiration til indkøb.
Der ligger et hav af forskellige på nettet, men du kan hurtig lære at sætte din egen sammen til en uge og gemme den, så har du lige pludselig til et helt år med nye spændende retter.
Fordelen er at du kan lære at bruge årstidens råvarer, det gør også at du kan spare lidt på budgettet og måske købe fra din lokale gårdbutik.
Så er du den forsigtige type, eller bare kørt fast i frikadeller og brunt sovs, så kunne det være indgangsvinklen til at prøve en masse nye retter af.
Du kommer ind i en lukket Facebook gruppe, hvor der linkes til de opskrifter vi kommer til at bruge. Her vil du også kunne stille spørgsmål til mig og gruppen kan få inspiration af hinanden.
Forløbet er på 4 uger med start allerede den 20/2 – og med efterfølgende datoer 27/2 – 6/3 – 13/3
Vi mødes i mit køkken på Søndergade 30, Lemvig
Det vil være et mindre hold, da der skal være plads til at alle kan få en plads ved køkkenbordet og få afprøvet deres køkkenfærdigheder.
Når vi har tilberedt maden nyder vi det sammen og hygger. Her vil også være plads til spørgsmål, tips og tricks.
4 mødegange fra kl. 17 – ca. 20.30 til kr. 2000,- incl. mad
Jeg vil elske at have dig med på holdet, sidste tilmelding er den 16/2 på mail: nina@ninathomsen.dk eller ring/sms på 4044 4636, betaling ved tilmelding.
Bedste hilsner Nina
Livsforvandler, coach og kostvejleder