Dansk Øllebrød med et pift

Fra det gamle danske køkken, øllebrød med flødeskum.

Dansk Øllebrød

Nina Thomsen
Få brugt de sidste rester af rugbrøden
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Morgenmad
Køkken dansk
Antal 2 Personer

Udstyr

  • 1 gryde 1 liters
  • 1 Grydeske

Ingredienser
  

  • ½ kg Rugbrødsrester ( +/-)
  • 1 Vand så det næsten dækker rugbrødet
  • 1 dl øl ( nisseøl kan bruges) og det kan undlades
  • 2-3 spsk sukker, brun farin
  • 1 dl Piskefløde til topping

Sådan gør du
 

  • Rugbrødsrester, alt kan bruges.
  • Bræk eller skær det i stykker
  • Op i gryden med det og hæld vand på så det næsten dækker
  • Lad det falde sammen, under svag varme og omrøring
  • Tilsæt øl og sukker når det næsten har konsistensen.
  • Den skal ikke være for tynd. Husk at smage til.
  • Grøden bliver tyndere når du tilsætter sukker.
  • Pisk evt. fløde til, server som topping

Noter

Vintertid
Hvis du som jeg altid har rester og ende stykker af rugbrød, samler jeg dem altid i fryseren og når det passer med en god portion, sætter jeg den i gang.
Dejlig på de kolde dage med varm morgen mad. Og så lige lidt ekstra skum på.
Som en ekstra krølle, krydder jeg den med kanel og lidt vaniljesukker, det kan tage lidt af den skarpe smag af surdej.
God appetit
Nøgleord Fløde, kanel, rugbrød, Vand