Cremet pasta sauce

En anderledes pasta sauce, lavet af blomkål, cashewnødder og smager af sennep.

Altid mulighed for at give en anderledes smagsoplevelse i form af karry, spidskommen, paprika osv.

Cremet pasta sauce

Nina Thomsen
Billedet ser ikke ud af så meget, beklager det får jeg rettet op på. Men smagen fejler ikke noget.
Og så er saucen lækker med pasta, eller naturlighakket og masser af grønt.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
5 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aften
Køkken plantebaseret
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 Blender
  • 1 Gryde til at koge blomkål
  • 1 Skærebræt
  • 1 God grøntsagskniv

Ingredienser
  

  • 1 stk Økologisk blomkål
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 3 tsk Dijon sennep
  • 3 spsk Gærflager købes hos Matas og Helsam
  • 2,5 dl Plantedrik
  • 1-1,5 dl cashewnødder

Krydderier efter smag

  • salt
  • Cayennepeber
  • Muskatnød

Sådan gør du
 

  • Klargør blomkål, rens og skær i mindre stykker og kog dem sammen med cashew nødderne ca. 15 minutter
  • Hæld vandet fra og tag halvdelen op i blenderen
  • Tilsæt ca. 1 dl plantedrik, sennep, presset hvidløg og krydderier
  • Blend til den er faldet lidt sammen og tilsæt så resten af kålen og blend igen til ønsket konsistens.
    Husk at smage til og tilsæt det ekstra smag du kan lide.
    Konsistensen skal være tilpas cremet at den kan blandes med frisk kogte pasta.

Noter

Cremet pasta sauce

Altid lækkert med sauce til pasta, naturlig hakket, grøntsagsspaghetti. 
Det giver lidt ekstra fylde og super lækker smag.
Igen kan du altid lege lidt med smagen, tænk spidskommen, karry, røget paprika, mere sennep. 
Du kan også tilsætte tørrede tomater, det vil også give en lækker smag med blomkålen.
Ved at bruge kål til at lave sauce af, får du “gratis” både flere fiber og vitaminer i din mad.
Flere fiber er med til at hold godt gang i tarmfloraen, og når tarmen fungerer optimal så har kroppen det bare godt.
God appetit
Kærligst Nina
 
Nøgleord blomkål, dijon, hvidløg