Denne fantastiske kage er jeg stødt på via Instagram. Og den lød simpelthen så lækker at jeg måtte prøve den af.
Efter at have tilberedt den 3 gange, vil jeg sige den bliver kun bedre og bedre for hver gang.
Jeg har op og nedjusteret syrligheden, så jeg tænker at du skal prøve dig lidt frem og finde din egen favorit af en citron drøm.
Rigtig god fornøjelse.
Citron drøm
Syrlig citronkage
Udstyr
- 1 22 cm springform
- 1 bagepapir
- 1 skål til at samle de tørre ingredienser
- 1 skål til cremen
- 1 el Pisker
- 1 dejskraber
- 1 ovn 180 grader
- 1 citronpresser
- 1 rivejern
Ingredienser
Til kagebunden
- 110 gram blødt smør
- 150 gram sukker
- 1 stort æg, stue temperatur
- 1 stk vanilje stang, korn herfra
- 1 stk økologisk citron, saft og skal
- 165 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 10 stk brombær
Til cremen
- 200 gram philidelphia ost neutral
- 400 gram flormelis
- 1 stk æg
- ½ stk saft og skal af citron
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Afmål og bland de tørre ingredienser
- Pisk det bløde smør med sukker til en luftig masse ( gem en smule sukker til at blande med vaniljekorn)
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, bland med en smule sukker inden du tilsætter det sammen med æg, saften af citron og citronskallen i den piskede smør
- Bland forsigtig de tørre ingredienser sammen med massen, kan godt virke lidt fast i konsistensen.
- Hæld dejen ud i den beklædte springform, tryk de halve brombær ned i dejen og sæt den til side.
- Pisk så en luftig creme af Philadelphia, tilsæt flormelis lidt ad gangen, tilsæt æg citronskal og saft til sidst.
- Fordel cremen over dejen
- Bag i ca. 35 til 40 minutter, den vil stadig være lidt blød. Men sætter sig efter den har stået på køl.
- Lad den køle 30 min på bordet i springformen og herefter mindst 2 timer i køleskabet.
- Drys med flormelis inden servering.
- TIPS: Kagen kan sagtens laves dagen før. Og fryses.
Noter
Lækker citron kage.
Denne lækre citronkage har jeg lånt af Frederik Haun fra Bage dysten. Den fortjener at komme ud i verden og derfor får du her opskriften.
Den er virkelig lækker og frisk, så hvis du er til det friske og lidt syrlige, er du godt på vej med denne her.
Den vil gå til eftermiddag og aften kaffen, men absolut også som en dessert med en liflig dessertvin.
Rigtig god fornøjelse
KH Nina