Butternut Squash/Græskar

Græskar på en anden måde. Her er den revet efter den er bagt i ovnen. Tilsæt en smule smør og det smelter på tungen.

Butternut Squash

Nina Thomsen
Årstidens grønt – Butternut Squash – smagen af efterårets sødme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 ovnfast fad/bageplade
  • 1 kokkekniv

Ingredienser
  

  • 1 stk Butternut Squash
  • 1-2 spsk smør
  • 1 drys salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
    Vask og flæk græskaren på langs i 2 halve
  • Tag kernerne ud og placer græskaren med indersiden ned mod bagepladen
  • Bag i ovnen ca. 1 time ved 175 grader
  • Skallen bliver hård og meget varm
  • Brug en grydelap el. lignende til at hold omkring den halve græskar og brug en gaffel til at trække strimler på langs, de ligner lange tråde/spaghetti.
  • Når du har taget græskar kødet af, blander du smør i og lader det smelte og drysser en smule salt på, lad det stå et minut eller 2 og server.

Noter

Butternut Squash/Græskar –

kan også kaldes spaghetti squash.

Lækkert tilbehør til enhver ret i stedet for pasta, ris, kartofler.
Butternut græskar er en god kilde til mineralerne calcium, kalium, fosfor, jern og magnesium. Derudover indeholder den særligt C-vitamin samt A- og B-vitamin.
Sæson er efteråret og lidt hen over vinteren.
Den holder sig fint i et kølig rum.
Nøgleord græskar