Boller med fiber, valnødder, chiafrø
Boller til morgenmaden, eftermiddagen eller med på farten.
Udstyr
- 1 skål til at samle dejen
- 1 ske til at rører dejen sammen
- 1 vægt
- 1 dl mål
- 1 lille skål til at opbløde chiafrø og fiber
Ingredienser
De tørre ingredienser
- 100 gram sukker
- 2 tsk. Chiafrø
- 2 tsk. Fiberhusk
- 1 tsk. Kardemomme ( evt. 2 tsk.) Kan undlades
- ½ tsk. salt
- 50-75 gram Valnødder
De våde ingredienser
- 50 ml. vand ( til chiafrø og fiber husk, tilsæt evt. lidt mere, det skal blive en lind masse og ikke for tynd igen)
- 300 gram Alpro neutral
- 40 gram gær
- 125 ml. Lunken vand (opløs gæren heri)
Sådan gør du
- Afmål ingredienserneOpløs gæren i 125 ml. vandBland vand, chiafrø, og husk, lad det trække til det er en lind gelemasse som kan blandes med i dejen.
- Tilsæt Alpro, chiafrø blandingen, salt, sukker og bland
- Tilsæt nu kardemomme med mel og valnødder, bland det hele og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt lidt mel hvis det er for fugtig, det skal kunne slippe let.
- Stil til side og lad hæve ca. 1 time.Jeg bruger en stor Tuppeware skål med låg. En skål med et klæde over fungerer også fint.
- Form bollerne i en ønsket størrelse, sæt på bageplade med bagepapir.Tænd ovnen på 175 grad varmluftLad efterhæve ca. 20-30 minBag ved 175 grader ca. 20-25 min, de skal have en gylden overflade og hvis du tager en ud ( husk grydelap til at holde bollen) så kan du høre om de er "hule" i lyden når du slår på bunden af bollen. Så er den klar.
- Køl af og spis med smør, marmelade osv.
- Fryseegnet.