Boller med et tvist

Er du til det veganske så kan du rolig tage disse her.

Boller med alpro yoghurt

Nina Thomsen
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Hæve 1 time og efterhæve 20 1 time
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Morgenmad
Køkken dansk
Antal 12 Stk

Udstyr

  • 1 skål til at samle dejen
  • 1 vægt
  • 1 dl mål
  • 1 røreske
  • 1 bageplade
  • 1 bagepapir
  • 1 underlag til at ælte dejen på alt efter hvilken bordplade du har

Ingredienser
  

  • 250 gram Alpro yoghurt neutral
  • 100 gram Sukker el. kokossukker
  • 100 ml lunken vand
  • 40 gram gær
  • 600 gram hvedemel
  • 4 tsk. smør
  • 120 gram chokolade knapper/rosiner/ dadler el. hvad du ønsker af fyld

Sådan gør du
 

  • Afmål alle ingredienser
  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt smør, rør det lidt og tilsæt så sukker og alpro
  • Tilsæt chokoladeknapper/rosiner eller hvad du har valgt
  • Sidst mel og ælt det godt til dejen har en blød konsistens og ikke "klistre" for meget.
  • Lad dejen hvile i 1 time
  • Efter hævning, fordeler du dejen i ca. 12 stykker, ( gode store boller)
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Lade dem efterhæve til ovnen er klar, læg et klæde over.
  • Bag ca. 20 minutter i midten af ovnen
  • Tag ud og køl af

Noter

Boller – en grund opskrift

Denne opskrift kan du peppe lidt ekstra, blot ved at tilføje kardemomme, kanel, appelsinskal, tørret ingefær valnødder, dadler, osv.
Prøv dig frem hvilken variant du er vild med.
De varme krydderier er super lækre til jul, sammen med en dejlig jule the.
Kærlig hilsen Nina
Nøgleord Boller, Brød, Veganske boller