Blomkål bagt, kogt, stegt, dip og som sauce.

Sprød og knasende, fuld af c, b-vitamin samt magnesium.

Brug den som den er rå, kogt, bagt, som blomkålsris.

Sågar som cremet sauce kan du bruge den. Virkelig en lækker spise.

Ovn bagte blomkål

Nina Thomsen
Blomkål fra ovnen er hurtig tilberedning og så har du grundbasen for tilbehør, dip og saucer
Tilb. tid 15 minutter
15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Tilbehør
Køkken Vegansk
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 kokke kniv
  • 1 stort skærebræt
  • 1 bageplade med papir
  • 1 lille skål til olie
  • 1 madpensel

Ingredienser
  

  • 1 stk Blomkål
  • ½ dl olie
  • 1 salt, peber, timian paprika, røget paprika osv.

Sådan gør du
 

  • Start med at fjerne de grove grønne blade fra blomkålen
    Læg herefter kålen i koldt vand i ca. 5 min.
    Herved fjerner du insekter, hvis der skulle være sådan nogle.
  • I mens tager du en bageplade og ligger bagepapir på
    Blander olie med de ønskede krydderier
    Tænder ovnen på 175 grader varmluft
  • Lad nu kålen dryppe lidt af og skær ca. 2 cm tykke skiver eller passende buketter
    som fordeles på pladen.
  • Pensel olie på blomkålen og bland det godt rundt
  • Bag ca. 15 min og mærk evt. med en kødnål eller en gaffel om kålen slipper let.
    Den må gerne have lidt bid hvis det er som tilbehør.
    Skal du bruge kålen til dip eller saucer må den gerne være mere mør.

Noter

Bagte kål er nem enkelt og smager lækkert.

Blomkål kan anvendes til mange forskellige retter.
Kogt, bagt, stegt, balanceret og selvfølgelig rå.
Men også til pizzabunde og saucer og dip.
God fornøjelse
Kærligst Nina
Nøgleord blomkål