Sprød og knasende, fuld af c, b-vitamin samt magnesium.
Brug den som den er rå, kogt, bagt, som blomkålsris.
Sågar som cremet sauce kan du bruge den. Virkelig en lækker spise.
Ovn bagte blomkål
Blomkål fra ovnen er hurtig tilberedning og så har du grundbasen for tilbehør, dip og saucer
Udstyr
- 1 kokke kniv
- 1 stort skærebræt
- 1 bageplade med papir
- 1 lille skål til olie
- 1 madpensel
Ingredienser
- 1 stk Blomkål
- ½ dl olie
- 1 salt, peber, timian paprika, røget paprika osv.
Sådan gør du
- Start med at fjerne de grove grønne blade fra blomkålenLæg herefter kålen i koldt vand i ca. 5 min.Herved fjerner du insekter, hvis der skulle være sådan nogle.
- I mens tager du en bageplade og ligger bagepapir påBlander olie med de ønskede krydderierTænder ovnen på 175 grader varmluft
- Lad nu kålen dryppe lidt af og skær ca. 2 cm tykke skiver eller passende bukettersom fordeles på pladen.
- Pensel olie på blomkålen og bland det godt rundt
- Bag ca. 15 min og mærk evt. med en kødnål eller en gaffel om kålen slipper let.Den må gerne have lidt bid hvis det er som tilbehør.Skal du bruge kålen til dip eller saucer må den gerne være mere mør.