Kålen du elsker eller hader. Denne version her vundet mit hjerte, steg på panden med saftig chorizo og mandler, mums.
Bagte rosenkål med mandler
Lækre bagte rosenkål med mandler, et tvist kan være chorizo og feta.Til din tapas eller som enkelt ret på buffeten.Du vil elske det
Udstyr
- 1 ovnfast fad
- 1 Skærebræt
- 1 Grøntsagskniv
Ingredienser
- 1 pose Rosenkål ca. 250 gram
- 3 spsk olivenolie
- 50-75 gram mandler
- 1 drys frisk persille
- 1 drys salt, peber, spidskommen
Til den udvidede udgave
- ½-1 Chorizo pølse
- 100 gram Feta
Sådan gør du
- Rens rosenkål og flæk dem i halve
- bland med olie, salt, peber, spidskommen
- Bag i ovn ca 20 min ved 175-200 grader, de skal være en smule brankede.De kan også tilberedes i en sauter pande, ved svag varme og under let omrøring.
- Mandlerne kan du bruge som de er, eller tip vil være at riste dem eller bruge saltmandler.Hak dem i ca. halve stykker og drys over rosenkålen.Drys med lidt frisk persille
- Til den udvidede udgave skal du halverer pølsen og skære i ½ cm skiver.Brank den godt af på en tør panden så den får lidt brændte kanter og skorpe.Du kan hælde fedtet fra og lade pølsen dryppe af på papir eller du kan hælde fedtet over rosenkålen og lade det give ekstra kraftig smag.Smuldre fetaen over til sidst inden serveringen.Ved at bruge pølse kan den fint stå som en ret for sig selv på buffeten.