Bagte gulerødder

Finder du en pose med lidt kedelige gulerødder, kan du nemt forvandle dem til disse lækre bagte rødder med feat.

Bagte gulerødder med krydderier

Nina Thomsen
Gulerødder, timian, estragon, feta, en lækkerbisken til tapas, fisk og de almindelige deller.
Tilb. tid 10 minutter
20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aften
Køkken dansk
Antal 4 personer

Udstyr

  • 1 ovnfast fad
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 Skærebræt
  • 1 ovn, eller dyb pande med låg

Ingredienser
  

  • 750 gram gulerødder ca. 1 pose
  • 2 spsk olie
  • 1 salt, peber
  • 1 friske urter, eks. timian, estragon tørrede går også
  • 100 gram feta
  • 50-75 gram nødder, valnødder, cashew, mandler, hasselnødder bland eller bare en enkelt type
  • 1 stribe balsamicosirup

Sådan gør du
 

  • Skræl/vask gulerødderne
  • Skær dem i halve eller kvarte på langs.
    Er guleroden op til ca. 1 cm i tykkelsen, så skal de ikke skæres.
  • Bland gulerødder med olie i et ovnfastfad og drys krydderierne over
  • Bag i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Mærk efter med en kødnål om de er møre.
    Har du ikke en ovn, kan du bage ved svag varme i en sauterpande med låg.
    Så skal du være opmærksom på om de skal vendes et par gange under tilberedningen.
  • Rist nødder let på en tør pande til de er gyldne, hold øje for det kan gå kvikt
  • Skær eller del fetaen i mindre stykker
  • Når gulerødderne er bagte og klar til servering pynter du med feta og nødder
    og lidt af de frisk krydderier og en stribe af balsamicosirup

Noter

Lækre bagte gulerødder som går til praktisk talt alt.

Vi har altid adgang til gulerødder, og de er lækre på mange måder, her er de bagte og det giver en lækker sødlig og saftig smag og en smule bid.
Når der tilsættes ristede nødder og feta og en stribe af balsamicosirup, så giver det en super lækker kontrast til det søde.
Mangler du lidt mere spark i, kan du drysse en smule tørret chiliflager hen over når du bager gulerødderne.
God appetit
Kærlig hilsen Nina
Nøgleord feta, gulerødder, krydderier