Finder du en pose med lidt kedelige gulerødder, kan du nemt forvandle dem til disse lækre bagte rødder med feat.
Bagte gulerødder med krydderier
Gulerødder, timian, estragon, feta, en lækkerbisken til tapas, fisk og de almindelige deller.
Udstyr
- 1 ovnfast fad
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Skærebræt
- 1 ovn, eller dyb pande med låg
Ingredienser
- 750 gram gulerødder ca. 1 pose
- 2 spsk olie
- 1 salt, peber
- 1 friske urter, eks. timian, estragon tørrede går også
- 100 gram feta
- 50-75 gram nødder, valnødder, cashew, mandler, hasselnødder bland eller bare en enkelt type
- 1 stribe balsamicosirup
Sådan gør du
- Skræl/vask gulerødderne
- Skær dem i halve eller kvarte på langs.Er guleroden op til ca. 1 cm i tykkelsen, så skal de ikke skæres.
- Bland gulerødder med olie i et ovnfastfad og drys krydderierne over
- Bag i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Mærk efter med en kødnål om de er møre.Har du ikke en ovn, kan du bage ved svag varme i en sauterpande med låg.Så skal du være opmærksom på om de skal vendes et par gange under tilberedningen.
- Rist nødder let på en tør pande til de er gyldne, hold øje for det kan gå kvikt
- Skær eller del fetaen i mindre stykker
- Når gulerødderne er bagte og klar til servering pynter du med feta og nødderog lidt af de frisk krydderier og en stribe af balsamicosirup