Vegansk gryde med tofu og helt vegansk. Ligesom du kan bruge kylling eller rejer i.
Tofu Karry kokos gryde
Vegansk Vegetarisk version. Med mulighed for at ændre en smule på indholdet til fisk, rejer eller måske kylling.
Udstyr
- 1 Gryde til nudler
- 1 Gryde/ wok
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Skærebræt
- 1 Grydeske/suppeøse
Ingredienser
Tørvare
- 2-3 blokke Fuldkorns nudler
Fyld
- 2-3 blokke Tofu
Grønt
- 1 stk Stor alm. Løg
- 2-3 fed Hvidløg
- 2 stængel Bladselleri
- 1 stk Chili, efter smag
- 2 stk Gulerødder
- ½ stk Økologisk broccoli med stok
- 6 cm Frisk Ingefær
- 2 cm Frisk Gurkemeje ( giver god farve)
Krydderier, Saucer og Væske
- 1 Dåse Kokosmælk
- 2 dl Vand ca.
- 3 Spsk Soya ( smag til)
- ½ stk Saft af citron
- 2 spsk karry
- 2 spsk Spidskommen
- 1 drys Frisk kværnet peber
- 1 stk Bouillon terning
- ½ dl Olie til stegning
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager, snit de grove grøntsager i mindre stykker, gulerødder, broccolistokken, bladselleri. Løg, hvidløg, i tern, chili i tynde skiver, broccoli toppen i mindre buketter.Tænk over hvor længe grøntsagerne skal være i wokken, kogetid. De skal gerne ende med at have en smule bid ved serveringen.
- Varm olien op og svits løg og hvidløg i wokken.
- Skær Tofu og tilsæt karry når løgene er gyldne
- Tilsæt spidskommen, peber, de grove grøntsager (gulerødder, broccolistok, selleri) Vend det hurtig i wokken.
- Tilsæt vand ca. 2 dl og en bouillonterning, lad det småkoge 3 minutter
- Sæt gang i at koge nudlerne efter anvisningen
- Tilsæt nu lidt soya, citronsaft og kokosmælken og broccoli buketterne.Vigtig at der stadig er lidt bid i broccolibuketterne, samt de øvrige grøntsager.
- HUSK at smage til og tilsæt mere smag hvis du synes det mangler.
- Kog retten op og hæld vandet fra nudlerne, og du er klar til at serverer.
- Nudler i bunden af en dyb tallerken eller en skål og så en god portion Tofu / grønt og kokossauce ovenpå.