Det grønne sunde, hvad er du til? Den blide start med melon og lidt skarpe smag af ingefær. Sund og nærende.
Her med det knasende drys.
Grøn smoothie
Melon, bladselleri, ingefær, gurkemeje super frisk start på dagen
Udstyr
- 1 Blender
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Skærebræt
- 1 glas til servering/ beholder
Ingredienser
- ¼ stk Melon, evt. cantaloupe
- 4 stængel Bladselleri
- 2 cm Gurkemeje
- 2 cm Ingefær
- 1 dl frost avocado
- 1 spsk olivenolie
- 1 drys frisk kværnet peber
- 1 drys Himalayasalt
- 4-5 dl basisk vand
Topping
- 1-2 spsk Ristede kerner
- 1 håndfuld Solsikkekerner
- 1 håndfuld Græskar kerner
- 1 håndfuld Sesamfrø
Sådan gør du
- Klargør det grønne, vask og skær i stykker så det kan komme i blenderen
- Blend til du har den rette konsistens, og husk at tilsætte ekstra vand hvis den køre lidt træg i blenderen.
- Husk at smage til, så du får lige den smag du kan lide
- De ristede kerner:Noget jeg næsten altid har stående klar, da de går til alt fra smoothie til salat og supper.Fordel mængden af kerner på en tør pande.Hold øje med at de ikke brænder af, det kan gå ret hurtigt.Ryst panden eller brug en paletkniv til at vende kernerne rundt med.Jeg bruge ofte et drys salt på, og skal du bruge dem til din smoothie, kan du undlade det, da der er salt i smoothien.Fordel ved at give din smoothie et drys af kerner:Du får de sunde fedtstoffer, bedre kostfibre, antioxidanter, plantestoffer, vitaminer og mineraler. Det mindsker kroppens "lyst" til at indtage unødig sødestoffer og så er der lidt mere at bide i.
Noter
Grønne Smoothie med topping
Altid nye varianter af smoothie, og det er jo det som er så lækkert, vi kan jo lave det ud fra det vi har og finde vores egen bedste favorit.
Og lidt om det med topping af kerner.
Det er også en måde at liste de sunde fedtstoffer, kostfibre, vitaminer og mineraler, samt antioxidanter mm.
Jeg anvender ofte denne blanding af kerne drys til supper og salater.
Ligeledes kan det give din linsepostej eller anden smørrebrød et pift.
God fornøjelse
Kærligs Nina