Til den kolde tid eller til en varm sommerdag.
Nem at tilberede, også til flere portioner.
En af de nemme retter at have børn med i køkkenet. Skræl, snitte og skære.
Super lækkert til frokost, både kold og varm.
Kan fryses.
Hokaido suppe
Lækker varm som kold
Udstyr
- 1 suppegryde
- 1 Skærebræt
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Stavblender
Ingredienser
Grøntsager
- ½-1 stk Hokkaido græskar Vælg en økologisk, så kan du bruge den med skrallen på.
- 2 stk Pastinak
- 1 stk Persillerod
- 2 stk Porre
- 2-3 fed Hvidløg
- 1 stk Alm. løg
- 2 stk Gulerødder ( mellem str.)
- 1-2 stk Bladselleri ( husk at skrælle den buede side, herved undgår du de lange tråde fra sellerien)
- 3 cm Ingefær
- ¼ stk Chili (kan bruge tørret chili)
Væske
- 1 dåse Flåede tomater
- 1 dåse Kokosmælk
- 1 dl Vand
- ½ dl Olie
Krydderier
- 1 spsk All Round krydderi
- ½ tsk Chiliflager ( hvis du ikke bruge frisk)
- Salt og Peber efter smag
Sådan gør du
- Start altid med at vaske og klargøre grønsagerne, skær i tern, skiver, mundrette stykker. Tænk på at det kan/skal blendes til sidst, så jo mindre stykker jo hurtigere kan du tilberede retten. ( Spare tips)Samt find de øvrige ingredienser, kokosmælk, afmål vand, flåede tomater, olie
- Afmål krydderierne, Evt. i en skål, tallerken
- Varm olien op og tilsæt krydderierne løg, porre og hvidløg, steg det ca. 3 min.
- Så hælder du 1 dl vand i gryden, tilsætter de resterende grøntsager samt en dåse flåede tomater.Lad det koge op, smag til, salt, peber, hvad mangler og tilsæt lidt ad gangen.
- Tilsæt kokosmælken ½ el. hel dåse, lad det simre 5-10 minutter.Smag til efter du har tilsat kokosmælken, juster om nødvendigt.Det kan også være du ønsker en lidt tyndere konsistent, så tilsætter du bare lidt vand.
- Du kan vælge om du vil stavblende til en cremet suppe eller blot serverer suppen som den lidt grove model.
- Anret med evt. creme fraiche, ristede brød, urtepesto, avokadocreme, ærtepure, ristede kerner med salt, ristede bacon i tern, ristede kapers, eller friske grøntsager i tynde strimler eller tern.Prøv dig frem og find din egen favorit.
- Denne suppe kan også spises kold. Super nem til madpakken, en lille snack/mellemmåltid, en varm sommerdag som en kold vinterdag.
Noter
Denne Hokkaido suppe, er og bliver min favorit.
Jeg har lavet den i flere udgaver, med Hokkaido som grund essensen.
Den giver en super lækker farve, og kan kombineres med faktisk alle lysere grøntsager.
Smider du en rødbede i eller grønkål, så bliver det lidt en øv farve, og så mister den lidt af den flotte orange glød som jeg synes er meget indbydende.
Mit motto er at har du ikke alle ingredienser, så se hvad du har, måske pastinakken og persilleroden kan udskiftes med kartoffel eller sødekartoffel.
Knoldselleri, æble, mere alm. løg, porre gulerødder kan også supplerestil suppen.
Tag ungerne med i køkkenet, jeg tror de vil elske at være med i tilberedningen af denne ret.
Lav også gerne dobbelt portion, så har du nem mad i fryseren.
Tilbehøret ristede kerner, urtepesto, avokadopure osv. findes der også opskrifter på her på siden.
Rigtig god fornøjelse i dit køkken.
Jeg vil altid gerne høre din erfaring med mine opskrifter, og hvordan du fik den serveret.
Så derfor er du velkommen til at smide en kommentar og et billede på min facebookside KISS Keep It Simple Sweetie. Der kan du også følge med i når jeg har nye opskrifter.
Kærligst Nina