Rødbede suppe

Med henvisning til efterår og dens smukke brændte nuancer, så ville denne lækre suppe med i samlingen.

En varm oplevelse, åbner alle sanser, som altid, kan den tunes op eller ned i styrken og suppleres af flere grøntsager.

Denne her er holdt helt enkelt.

Rødbede suppe

Nina Thomsen
Rødbede suppe med ingefær, sødekartoffel, løg
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
5 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 3 personer

Udstyr

  • 1 gryde
  • 1 Grønstags kniv
  • 1 Grøntsags skræller
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grydeske
  • 1 Stavblender
  • 1 Pande
  • 3 Skåle til topping

Ingredienser
  

Grøntsager

  • 4 stk Rødbeder
  • 1 stk Sødekartoffel, mellem størrelse
  • 1-2 stk Rødløg
  • 1 stk Solo hvidløg el. 2-3 fed
  • 4-6 cm Frisk ingefær

Væske

  • 1 liter Vand ( hæld kun i gryden så det dækker grøntsagerne i første omgang)

Krydderier

  • 1 spsk Spidskommen, må gerne være hele som du knuser
  • 1 drys Frisk kværnet peber
  • 1 tsk Salt
  • ½ tsk Chiliflager

Topping (kan undlades, men giver lige et pift til suppen)

  • 1 lille Bæger creme fraiche
  • 100 gram Gede ost, revet ( ca. mål)
  • 1 dl Ristede solsikke kerner
  • 1 stk Godt groft brød

Sådan gør du
 

  • Når grøntsagerne er klar, er det op i gryden og hæld vand i så det dækker
  • Så afmåler du krydderierne og tilsætter dem og blander med det grønne
  • Mens grøntsagerne koger sig møre, laver du de ristede solsikkekerner på en varm pande, husk at holde øje med dem da de ikke skal have så langt tid. Ca. 5 minutter. Tag dem af panden og over på en kold flad tallerken, lad dem køle af inden du putter dem i et glas eller en skål for serveringen.
  • Du kan rive osten og anrette i skål, evt. også cremefraichen. Brødet kan også lunes og skæres.
  • Når grøntsagerne har kogt ca. 30 min. kan du lige tjekke om de er møre, du kan også nu smage om der mangler krydderi. Er det tilfældet så tilsæt og lad det koge 2-5 minutter længere.
  • Du er nu klar til at blende suppen.
    Blend til den konsistens du ønsker, om det er helt glat og blød eller med lidt bid i.
  • Du kan nu anrette suppen med topping eller lade dine gæste selv tilsætte topping.

Noter

Med efteråret og de mange smukke brændte farver som inspiration blev det til en Rødbede suppe lige til at holde varmen på.
Et strejf af den friske ingefær, de blide smag af rødbeder og topping med revet gede ost og ristede solsikke kerner, så blev det en lille eksplosion i min mund da jeg fik den sat sammen.
Gedeosten giver et helt specielt smag til suppen, som jeg synes var mega lækkert.
Det sprøde og det bløde, det kolde og det varme.
Mums og god appetit
Kærlig hilsen 
Nina
Nøgleord hvidløg, ingefær, rødbede, rødløg, søde kartoffel